Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان این‌که جهاد در دانشگاه‌ها حضور دارد و عضوی از اکوسیستم نوآوری و فناوری است، گفت: به عنوان معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری آمادگی کامل این معاونت را برای برقراری ارتباط منسجم و کاملاً تعریف‌شده بخش‌های مختلف دانشگاه‌ها، با جهاد دانشگاهی در یک هم‌افزایی و همکاری نزدیک اعلام می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیات و فناوری در حاشیه نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی که در مرکز نمایشگاهی بوستان گفت‌وگوی تهران در حال برگزاری است، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی عنوان کرد: من سال‌هاست که به صورت فردی و سازمانی، با جهاد دانشگاهی همکاری داشته‌ام و با این نهاد آشنایی دارم. در سال‌های اخیر، جهاد دانشگاهی به سمت پاسخ‌گویی به نیازهای جدی کشور، حرکت کرده و به نوعی پوست‌اندازی داشته‌است.

وی افزود: حوزه نفت و گاز، امنیت غذایی که از دغدغه‌های جدی ماست، حوزه محیط زیست و فناوری‌های نرم، اولویت‌های کشور ما است و جهاد به خوبی توانسته است، این فعالیت‌ها را انجام دهد. این فعالیت‌ها زمانی می‌تواند بهتر انجام شود که جهاد دانشگاهی، بخشی از کار خود را در تحقیقات مقدماتی به دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها واگذار کند.

صالحی با بیان این‌که در اساسنامه جهاد نیز از ابتدای امر این پیش‌بینی انجام شده بود، ادامه داد: از ابتدا قرار بر این بود که جهاد دانشگاهی یک نهاد حد واسط برای انجام تحقیقات بنیادی کاربردی توسعه‌ای باشد و این تحقیقات را به بازار برساند که در سال‌های اخیر، این اتفاق افتاده است.

صالحی در پاسخ به این‌که آیا جهاد دانشگاهی ظرفیت معرفی به عنوان نهاد مرجع در حوزه‌های های‌تک، پزشکی و صنعتی را دارد؛ اظهار داشت: در بحث نظام نوآوری مفهومی به عنوان سطوح آمادگی فناوری(trl) وجود دارد و هر بخش از سطوح آمادگی فناوری، بازیگر خود را می‌خواهد. 

وی تشریح کرد: در trl 1 تا trl 4 نهادهای ما مثل مراکز تحقیقاتی، دانشگاه‌ها، مراکز علمی و .. باید فعال باشند. در تبدیل trl 4 تا trl 8، سختی‌هایی وجود دارد و از trl 8 به بعد را باید به دست شرکت‌ها بدهیم که تجاری‌سازی انجام دهند.

معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: جهاد دانشگاهی علاوه بر فعالیت‌های ارزنده‌ای که در حوزه‌های تحقیقاتی با همکاری دانشگاه‌ها انجام داده‌است، باید در حوزه‌های مختلف مثل پزشکی، بیوتکنولوژی و اولویت‌های فناوری کشور؛ به فعالیت در بخش trl 4 تا trl 8 بپردازد و تاکید من این است که trl 8 و trl 9 را باید به دست شرکت‌ها بسپاریم.

صالحی با اشاره به دستاوردهای فناورانه جهاد گفت: اتفاق خوبی که اخیراً در جهاد افتاده این است که با توجه به مصوبات و مجوزهایی که مدیران جهاد دانشگاهی، این امکان فراهم شده که بتوانند دستاوردهای فناورانه خودشان را از طریق شرکت‌های زایشی به  trl 8 و trl 9 ببرند و به بازار برسانند.

وی ادامه داد: خوشبختانه این اتفاق افتاده؛ ولی به اعتقاد من دیر افتاده است و به نظرم باید شتاب بیشتری بگیرد. اگر جهاد دانشگاهی بخواهد خودش را درگیر دائمی تولید فناوری کند، نمی‌تواند به فناوری‌های جدید توجه داشته باشد. پس باید از طریق شرکت‌های زایشی، آن‌ها را بازار دهد و به سراغ فناوری‌های دیگر مورد نیاز کشور برود.

معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به اهمیت نهادهای واسط در زمینه ارتباط با صنعت گفت: نهاد واسط بودن اصلاً چیز بدی نیست و در آلمان نیز «فرانهوفر» به همین منظور تأسیس شده است. ایده ایجاد جهاد دانشگاهی نیز همین بود. جهاد دانشگاهی هر چقدر از trlهای پایین فاصله بگیرد، به ماموریت خودش نزدیک‌تر  شده است.

وی تاکید کرد: دانشگاه‌های ما مملو از تحقیقات بنیادین اولیه است. اگر بخواهیم همکاری و هم‌راستایی را بیش از پیش با جهاد دانشگاهی داشته باشیم و بتوانیم با همکاری جهاد، سطوح فناوری‌ تحقیقاتی که قابلیت تجاری‌سازی دارند را ارتقا دهیم. این یک همکاری تعریف‌شده در تمام دنیاست و این ماموریتی است که جهاد دانشگاهی می‌تواند انجام دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دستاوردهای جهاد دانشگاهی معاون پژوهشی وزارت علوم معاون پژوهشی وزارت علوم جهاد دانشگاهی دانشگاه ها فعالیت ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۹۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند

رئیس جهاد دانشگاهی از تصویب قانون مالکیت فکری در شورای علمی جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

​​​​حسن مسلمی نائینی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری رویداد مالکیت فکری از سوی چند نهاد از جمله جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی از ابتدا یک نهاد علمی و پیشران در علم و فناوری و اقداماتش در راستای تعالی و ارتقای علم و فرهنگ کشور بوده است.

وی با اشاره به اقدامات در خور توجه محققین و افرادی که در حوزه‌های فرهنگی، هنری و صنعتی جهاد دانشگاهی فعالیت داشته‌اند، توضیح داد: شاید روزی که جهاد دانشگاهی این حمایت‌ها را انجام می‌داده است، هنوز تحقیقات به شکل امروزی رواج پیدا نکرده بود؛ چراکه در سال‌های اولیه انقلاب صنعتی بودیم؛ اما جهاد دانشگاهی شروع به انجام این اقدامات و حمایت‌ها کرده است.

رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: از این رو با توجه به سوابق درخشانی که جهاد دانشگاهی در حمایت از محققین و دانشمندان در حوزه‌های فرهنگ و علوم انسانی و دیگر حوزه‌ها داشته است، مسئولیت دبیرخانه مالکیت معنوی و فکری به عهده پارک علم و فناوری البرز وابسته به جهاد دانشگاهی قرار داده شد.

مسلمی با اشاره به اینکه قانون مالکیت فکری در کشور ما به صورت پراکنده تدابیری در حوزه مالکیت فکری دیده است، عنوان کرد: این پراکندکی به گونه‌ای است که گاهی اوقات عمل کردن به مفاد این قانون سخت است. این امر در حالی است که اگر بتوانیم مالکیت فکری را در کشور محقق و پیاده کنیم، مردم به عرصه تولید سوق پیدا می‌کنند. امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است، اگر مردم حس کنند که مالکیت فکری ندارند، در میدان تولید نمی‌آیند. بنابراین اگر مردم حس احترام به مالکیت فکری را در جامعه درک کنند، به میدان آمده و جهش تولید محقق می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال ایسنا که همواره فعالین حوزه اقتصادی و فرهنگی عنوان کرده‌اند که قانون فعلی مالکیت فکری در کشور نیاز به بازنگری دارد و شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند با ایجاد یک همبستگی بین ارکان مختلف این قانون را تقویت کند، آیا در این راستا اقداماتی انجام شده است؟، توضیح داد: در حال حاضر این اتفاق در شورا محقق نشده است؛ اما دستگاه‌های مختلف در حال انجام کارهای قوی در این زمینه هستند. برای مثال ما افراد متخصص در حوزه های حقوقی و کسانی که با خارج از کشور کار کرده‌اند و در این زمینه تجاربی دارند، کم نداریم. از این رو متخصصین خود جهاد دانشگاهی در کنار هم جمع شده‌اند و در حال تدوین قانونی هستند که به نظر من قانون خیلی پیشرفته و خوب و قابل فهمی است.

رییس جهاد دانشگاهی در پاسخ به اینکه تدوین این قانون در جهاد دانشگاهی چه مراحلی را می‌گذراند و آیا تصویب خواهد شد؟، افزود: احتمالا در آینده‌ای نزدیک در شورای علمی جهاد دانشگاهی این قانون مالکیت فکری تصویب خواهد شد.

مسلمی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: باید تمام بازیگران جامعه که در زمینه مالکیت فکری کار می‌کنند با یکدیگر هماهنگ شوند تا هر کسی به صورت جزیره‌ای کار متفاوت انجام ندهد. نیاز به یک قانون پیشرفته در حوزه مالکیت فکری داریم که برای همه قابل فهم و کاربر پسند باشد و بر اساس آن اقدام کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اطلس زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری کشور طراحی شد
  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • ایجاد شهرک مسکونی نخبگان در کلاس جهانی
  • شهرک مسکونی نخبگان پردیس رونمایی می‌شود
  • تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند
  • معرفی شاخص های کلیدی برای سنجش اکوسیستم فناوری و نوآوری
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • ۶ شاخص کلیدی برای سنجش اکوسیستم‌های نوآوری
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • اکوسیستم فناوری کشور زیر سقف «اینوتکس ۲۰۲۴»